perjantai 23. syyskuuta 2011

Paitoja ja housuja

Ompelin lapselle talveksi mukavia trikoovaatteita.Paidan kaava on Ottobre 3/2011 -lehdestä. Muokkasin kaavaa niin että leikkasin hihat 3/4-pituuden mukaan ja laitoin hihansuihin resorit. Znok designin supersöpön apinatrikoon tilasin Dots N Stripes -verkkokaupasta. Kirjekuorikaula-aukon trikookaitalehuolittelu ei ole kyllä vieläkään aivan "ammattimaista tasoa", mutta parempi kuin viimeksi.

Housut on tehty Ottobre 1/2011 -lehden haaremihousujen kaavoilla. Malli on aivan superhelppo, koska housuosa koostuu vain yhdetä palasta. Pitkät punaiset resorit vyötäröllä ja lahkeensuissa takaavat sen että housut ovat pitkään sopivat eivätkä valu ikävästi jalkaterän alle.Samalla paitakaavalla tein myös punaisen pilvipaidan. Trikoo on tilattu Ikasyr-verkkokaupasta.

Paidat ovat 86-senttisiä ja vielä sen verran isoja, että niitä voi käyttää esimerkiksi bodyn päällä välipaitoina. Housut tein 80-senttisinä ja nekin mallinsa ansiosta mahtuvat vielä pitkään. Pakko myöntää, että tuo housujen valkoinen väri ei ole ehkä se kaikista käytännöllisin valinta. Housuille meni torstaina porkkanasosetta joka ei irronnut kunnolla pesussa ja äsken lapsi pulautti lahkeelle (sekä apinapaidalle ja yläkerran matolle...) mustikkarahkaa.

5 kommenttia:

marianne kirjoitti...

En ole itsekään oikein sinut valkoisten vaatteiden kanssa, mutta lasten vauva-ajoista lähtien sappisaippua on ollut ahkerassa käytössä. Kesällä tuli lähdettyä tytön kanssa mustikkaan vaaleissa vaatteissa, ja nekin puhdistuivat sappisaippualla lopulta.
Kivoja vaatteita. :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Marianne hyvästä vinkistä! Pitääpä käydä ostamassa sappisaippuaa.

Tess kirjoitti...

Kauniita vaatteita ja söpö lapsukainen :)

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Psst...Mulla on jotain sulle mun blogissa!

henna kirjoitti...

Mä surauttelin kans noita haaremihousuja siskon pojalle, hyvä kaava! Kummipojalle ajattelin tehdä samoja. Ihania vaatteita oot tehnyt!