sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Hellehattu

Käsityöblogeissa on näkynyt tänä kesänä paljon Ottobren ilmaiskaavalla(pdf) ommeltuja lasten hellehattuja. Oman versioni materiaaliksi valitsin Eurokankaan pallokuvioisen keltaisen puuvillakankaan. Vuorina on hautajaismekosta ylijäänyttä harmaata pallokangasta.

Hattu on helppo ommella, mutta saumanvarojen kanssa saa olla tosi tarkka, että kuuppa ja lieri ovat ympärysmitaltaan samat. Silitin lierin molempiin puoliin tukikankaan, mutta lippa on silti vähän turhan pehmeä, koska tukikangas ei ollut tarpeeksi paksua. Lapsen hattu on tehty 52 sentin ympäryksen mukaan, mutta tuossa kaavassa on kokoja aina 56 senttiseen asti, mikä mahtuu monille aikuisillekin. Kaavalla voisi myös tehdä kääntöhatun jos lierin sisäpuolen tekisi samasta kankaasta kuin vuorin. Ehkäpä seuraava versioni on aikuisen kokoinen kääntöhattu jonka toinen puoli on jotain hillittyä puuvillaa tai farkkukangasta ja kääntöpuoli värikästä kuviokangasta.

3 kommenttia:

Minna H / Lastenvaatteet kirjoitti...

No nyt on kyllä niin söpö hattu että. Voisi yrittää jotain samanlaista omallekin lapselleni kun tuo tuntuu hatuista kovasti pitävän =)

henna kirjoitti...

Ihana hattu! Mä löysin suosikkipipo-ohjeen uusimmasta Ottobresta. Isoin koko oli aikuisellekin hyvä :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Minna! Kannattaa kokeilla, tuo on tosi kiva ohje.

Kiitos Henna! Minäkin katsoin sitä pipo-ohjetta sillä silmällä että voisin tehdä itselleni :)