lauantai 27. huhtikuuta 2013

Tipupaita

Uusimmassa Ottobren naistenvaatelehdessä (2/2013) oli pari tosi kivaa t-paitamallia joita onkin näkynyt blogeissa paljon. Minä valitsin niistä sen yksinkertaisimman jossa on vain kaksi kappaletta. Tein paidan Eurokankaan ohuesta elastaanitrikoosta joka on tosi laskeutuvaa (eli toisinsanoen liukasta liurua jota on kamalan vaikea ommella).Valitsin koon 36 joka on vielä vähän kireä tuosta meijeriosaston kohdalta, mutta se korjaantuu todennäköisesti sitten kun tuo nuorempikin siirtyy kiinteään ravintoon. Paidassa on kätevät "pussukat" tuossa vyötäröllä mikä mukavasti häivyttää jenkkakahvat. Toisaalta tuon mallin takia paita kannattaa tehdä hyvin laskeutuvasta kankaasta, koska muuten nuo jenkkakahvapussit saattavat jäädä töpöttämään rumasti.Olen käyttänyt paitaa tosi paljon. Keltainen väri sopii hyvin kevääseen ja paidan malli on sopivan rento ja huoleton arkikäyttöön. Näitä voisi tehdä enemmänkin.

5 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Onpa todella kivan näköinen paita! Ja taitavasti oot liurukankaan saanut ommeltua. :) Taidanpa laittaa kyseisen mallin myös omaan ompelujonoon..

Elli ja Aura kirjoitti...

Hieno paita! Itselläkin on oma t-paita jonossa. Yhden olen jo tehnyt, mutta haluaisin kokeilla toista kaavaa. Piti aiemmin kommentoida vihreätä boleroa että sekin on hieno. Ja kauppakassivinkkinä, tee kassi käyttäen muovikassia kaavana. Toimii vielä paremmin kuin n.s. tavalliset kangaskassit :) Tässä linkki tutoriaaliin: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=177482.0#axzz2Mn2zZn6l
Elli

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Sanna! Joo, etenkin nuo kanttaukset oli tosi hankala tehdä ja ei ne nyt ihan kaupasta ostetulta näytä ainakaan sisäpuolelta :)

Kiitos Elli! Pitääpä kokeilla noita "kestomuovikasseja". Kiitos vinkistä!

Elli ja Aura kirjoitti...

Niin ja kanttausvinkki. Hanki kantinkääntäjä (postikuluineen alle 30 €), sen voi kiinnittää mm. teipillä tavalliseen ompelukoneeseen. Kanttaus on nopeaa ja ah niin siistiä. Kysy linkkiä jos tarvitset ;) Ebaysta ostin omani.
Elli

Kaisa kirjoitti...

Kiitos vinkistä Elli!