keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Shopperi

Suuri Käsityö -lehdessä 3/2013 oli kaavat Marimekon Tuula Pöyhösen suunnittelemiin kasseihin jotka näyttivät hihattomalta, lyhythihaiselta ja pitkähihaiselta paidalta. Pitkähihainen kassi näytti niin hauskalta, että halusin ommella itselleni sellaisen. Kankaaksi valitsin Ikean palalaarista alle neljällä eurolla ostamani metrin pätkän paksua kuviollista puuvillakangasta.

Kassissa ei ole vuorta ja ohjeessa saumanvarat oltiin peitetty kanttinauhalla. Koska minulla oli vain vähän mustaa nauhaa, ompelin sisäpuoleltakin siistin näköiset pussisaumat ja tikkasin ne sivulle. Vain suuaukon reunan kanttasin mustalla kanttinauhalla. Jouduin tekemään pohjaan ylimääräisen sauman, koska halusin että kankaan kuviot ovat molemmilla puolilla oikein päin.

Kassista tuli paljon suurempi kuin olin ajatellut, mutta sitten tajusin, että se olikin juuri sopiva tuplarattaiden työntöaisaan. Tuonne mahtuu ihan koko elämä ja tavarat on paljon helpompi kaivaa esille kuin vaunujen alakorista. Kassia on ahkerasti testattu alennusmyynneissä ja en ymmärrä miten olen aikaisemmin selvinnyt ilman tuollaista. Minulle tulee tuosta kassista ihan mieleen Elodie Detailsin StrollerShopper joka on tosi saman näköinen, eli jos et jaksa ruveta ompelemaan niin kaupastakin saa (ja vielä alennuksella!).

1 kommentti:

Vyyhti kirjoitti...

Näyttääpä kyllä tosi kätevältä!