lauantai 28. helmikuuta 2015

Villavaatteita

Viimeisestä postauksesta onkin jo mennyt muutama tovi, mutta olen päättänyt olla ottamatta asiasta mitään paineita. Käsitöitä valmistuu koko ajan hitaasti mutta varmasti ja postailen aina silloin kun huvittaa. Menin vuoden alussa takaisin töihin ja illat tuntuvat tosi lyhyiltä. Yhtenä tammikuisena viikonloppuna sain kuitenkin varastettua sen verran lapsivapaata että ehdin ompelemaan jo marraskuussa leikatut lasten villavaatteet valmiiksi.

Kaikki merinovillaneulokset on tilattu Myllymuksujen verkkokaupasta. Mielestäni noissa villakankaissa on hinta-laatusuhde kohdillaan kun ottaa huomioon kuinka paljon merinovillavaatteet kaupoissa maksavat. Tilasin yksiväristä harmaata ja mustaa, mustaa villaresoria, sekä siilikuvioista ja tähtikuvioista neulosta musta-harmaassa värissä. Kaikkien neulosten paksuus ja tuntuma ovat samanlaiset, eli eri kuoseja oli helppo yhdistää keskenään.

Ompelin esikoiselle legginssit joissa toinen lahje on musta ja toinen harmaa sekä mustan paidan jossa on harmaat hihat ja mustat kyynärpaikat. Paidan kaava on Ottobren Villi Viikinki ja legginssikaava oli joku Ottobren peruskaava johon lisäsin resorit lahkeensuihin. Lisäksi tein siilikankaasta tunikamekon mustilla hihoilla. Tämänkin kaava on jostain Ottobresta, mutta en kyllä muista mistä.

Juniorille tein mustat housut harmailla puoliympyrän muotoisilla polvipaikoilla ja tähtikuvioisen paidan harmailla hihoilla samoilla kaavoilla.

Merinovillavaatteet ovat mainioita päiväkotivaatteita, koska ne ovat lämpimiä ulkoillessa, mutta eivät ole liian paksuja sisälläkään käytettäväksi. Kangas on kestänyt jo muutaman kuukauden lähes päivittäistä käyttöä kulumatta ja nyppääntymättä, eli voin suositella!

3 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Tulin pitkästä aikaa sun blogiin vierailemaan ja nämä merinovillavaatteet kiinnitti huomion! Aivan ihania ja varmasti toimii käytössä :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Henna! Tuo merinovilla on mahtava materiaali.

Paula kirjoitti...

Tosi kivannäköisiä villavaatteita.