keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Isoja ja pieniä

Viime kesänä Pujoliivi-blogissa oli kauniin yksinkertaiset kirjoneulesukat ja vastaavia on näkynyt muissakin blogeissa syksyn ja talven aikana.

Normaalisti inhoan kirjoneulomista, mutta tuo kuvio oli tarpeeksi helppo ja yksinkertainen että neulominen oli kivaa. Innostuin niin kovasti että tein kahdet samanlaiset sukat putkeen, koossa 39 ja 29.

Molemmat sukat on neulottu 2,5 mm hiilikuitupyöröpuikolla (KnitPro Karbonz). Lankoina on ohuita sukkalangan jämiä, ainakin Novita Ticoticoa. Sukista jää usein sellainen 30-40 gramman jämäkerä ja nämä sukat saa juuri kahdesta sellaisesta kerästä.

Isommissa sukissa on 64 silmukkaa ja pienemmissä 52 silmukkaa. Molemmissa on tiimalasikantapäät ja kärjessä nauhakavennukset. Mallineule on melko joustava, joten kiilaton tiimalasikantapää on tässä mallissa hyvä, että sukasta ei tule liian löysää jalkapöydän päältä.

Näistä tuli ihan lempparisukat! Kannattaa kokeilla tuota mallineuletta, etenkin jos vihaat kirjoneuleen tekemistä.

7 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Voi jehna, miten somia kuvia. :) kauniit sukat.

Vilma L. kirjoitti...

Ihan mahtavan näköiset! Taidan ottaa mallia ja laittaa muistiin ja ensi syksyksi neuloa koko poppoolle samistelusukat <3

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Neulisti! Kuvista kiitos miehelleni!

Kiitos Vilma L.!

Heidi kirjoitti...

Suloiset sukat!

Liina kirjoitti...

Huiput! Kirjoneuleen ongelma on minulle yleensä se, että siinä katkeaa flow ... mutta tämähän on niin simppeli kuvio, että flow:n puolesta tuskin tarvitsee olla huolissaan.

Nasti kirjoitti...

Ompas somat sukat ja somat kuvat! Pienemmissä jaloissa on selviä sukkamallin elkeitä :)

Miia - Onnen säikeitä kirjoitti...

Ihanat sukat - ja ihanat kuvat! :)