keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Laurilan tila

Kävimme kesälomalla Mikkelissä Laurilan tilalla.

Jo heti parkkipaikalla aidan takaa kurkisteli tämän näköinen veikko.Se on villapossu eli harvinainen Mangalitza-sika. Näin heinäkuun helteillä siat olivat aika vähissä villoissa, mutta talveksi ne kasvattavat paksun turkin.Tilalla on pieni putiikki joka myy tilan omien lampaiden villoja ja villoista kehrättyjä lankoja. Lisäksi sieltä saa ostaa kaikenlaista kehräykseen liittyvää tavaraa.

Tilalla oli kauniita laamoja. Paarmat kiusasivat laamoja melkein yhtä paljon kuin minua ja ne piehtaroivat maassa ketarat ojossa.Pääsin syöttämään valkoista laamaa.Tilalla oli myös monen rotuisia lampaita ja kanoja, aasi, hevonen, vuohia ja shetlanninponi. Tässä kuvassa on aito rokkikukko (Plymouth rock -kukko).Jos liikutte kesällä tuolla suunnalla maata, niin käykää ihmeessa kyläilemässä.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Niin söpöjä nuo eläimet. Mietin mikä olisi söpöin no se on varmaan tuo laama, mutta kun näin tuon kukon se voisi olla. Joka tapauksessa hellyttävin on tuo villasika.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa söpöjä elukoita. Tuommoisen laaman voisi ottaa kotipihalle.
äippä

Kaisa kirjoitti...

Noilla laamoilla oli aivan mahtavan paksu ja kiiltävä turkki. Tilan omistaja näytti niistä kerittyä kuitua joka oli menossa kehrättäväksi ja se oli tosi pehmeää ja kuulemma muistuttaa kamelin karvaa.