sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Kotona taas

Terveisiä Borneolta!


Oranki jonka näimme metsässä

Palattiin eilen aamulla kotiin loputtoman tuntuisen matkustamisen jälkeen. Nyt päätä jomottaa ja sisäinen kello sekoilee kun elimistö yrittää totutella aikaeroon.

Matkamme onnistui paremmin kuin olin edes uskaltanut toivoa. Sademetsät olivat vielä upeampia kuin olin haaveillut ja näimme todella paljon eläimiä. Orankeja, nenäapinoita, partasikoja, krokotiilin, makakeja, gibboneita, iilimatoja, hyönteisiä, perhosia, käärmeitä, liskoja, kaloja, oravia, peuroja, lintuja, hämähäkkejä ja monia muita. Vaelsimme sademetsissä, kahlasimme mudassa, kiipesimme vuorelle (Mt. Kinabalu, 4095 m), uimme vesiputouksessa, söimme haineväkeittoa ja kilokaupalla hedelmiä, köllötimme rannalla, shoppailimme Kuala Lumpurissa... Uskomatonta miten paljon 3,5 viikossa ehtii kokemaan. Onneksi meillä on melkein 2000 valokuvaa todistamassa kaikkea näkemäämme.


Sademetsässä tuli välillä lyhyitä ja todella rajuja sadekuuroja

Borneo oli yllättävän helppo matkakohde. Kaikki osaavat englantia, ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita, ruoka on hyvää ja halpaa (kanaa ja riisiä tai nuudeleita sai 5 ringitillä, eli noin eurolla), julkinen liikenne toimii hyvin ja aikataulut pitävät. Halvimmillaan kulutimme päivässä, ruuat ja asumiset mukaanlukien, noin 20 euroa. Toisaalta sademetsässä yöpymiseen ja retkeilyyn sai rahaa menemään paljon enemmän. Matkamme ehdottomia kohokohtia olivat Mt. Kinabalu, Kinabatanga-joki ja Danum Valley.


Metsäpoluilla oli usein mutaista ja iilimadot vaanivat aluskasvillisuudessa

Nyt palaan kahlaamaan läpi google readeriin kertyneitä 450 blogimerkintää ja uusimman Knittyn ohjeita, jos vaikka löytyisi jotain neulottavaa.

10 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Mietinkin m uutaman kerran, että oletko tullut matkalta. Mutta päivityksiä ei näkynyt, joten matkalla oltiin.

Kuulostaa tosi rehvältä lomamatkalta, varmasti katsottavaa ja koettavaa on yllin kyllin ja osa niistä hahmottuu vasta kuvien katselun myötä paremmin.

Eikö ole mukava olla taas kotona.

Kaisa kirjoitti...

Olisin kyllä voinut vielä jatkaa matkaa muutamalla viikolla tai kuukaudella. :)

On normaali arkikin mukavaa, mutta välillä on ihanaa päästä karkuun rutiineilta ja velvollisuuksilta. Valoa ja lämpöä on eniten ikävä. Onneksi kevät ja kesä tulee ihan kohta.

heidi kirjoitti...

Kuulostaa aivan mahtavalta! Tuonne haluan joskus itsekkin :)Tavoitteena 5 vuoden sisällä. Ehdottomasti. Saanko udella mitä
tuollainen matka tuli maksamaan, suunnilleen?

Kaisa kirjoitti...

Voin suositella lämpimästi! Kannattaa mennä vielä kun kaikkia sademetsiä ei ole hakattu öljypalmuviljelmien tieltä.

Lentojen hinnaksi tuli reilu 1000 euroa per naama, mutta jos hyvän tarjouksen löytää niin saattaa päästä halvemmallakin. Hotellihuoneen omalla kylppärillä, ilmastoinnilla ja lämpimällä vedellä sai halvimmillaan noin kymmenellä eurolla. Neljän tähden hotellihuoneen parvekkeella ja merinäköalalla (viimeisten päivien luxus!) sai 60 eurolla. Ruoka-annoksen sai halvimmillaan eurolla.

Siellä oli paljon matkanjärjestäjiä joilta sai ostettua valmiita paketteja esim. Kinabatangalle joihin kuului kuljetukset lähimmästä kaupungista, majoitus, ruoka ja ohjelma (esim. vaelluksia, veneretkiä...). Näiden hintoja löytyy aika hyvin netistä.

Tietoa ja keskustelua Borneon matkoista löytyy esimerkiksi tripadvisorista (http://www.tripadvisor.com/).

Anonyymi kirjoitti...

Vau! On ollut varmasti huikea kokemus tuo reissu.

Heidi kirjoitti...

Ei kuulosta ollenkaan pahan hintaiselta reissulta. Lentoliput taitaa olla ainut suuri menoerä. Pitäisi saada vaan kaveri mukaan reissuun ja pesämuna säästettyä, että pääsisi reissuun:)

Pekka kirjoitti...

Oletpas paikassa käynyt. Veikeän näköinen tuo profiilikuvasi. Vai onko hän Torsti? ;-)

Kaisa kirjoitti...

Juu, Torsti on saanut kunnian edustaa minun pärstääni blogimaailmassa :D

Mani kirjoitti...

Hieno paikka :) Itseä kiinnostaisi kovasti Etelä-Amerikka ja Väli-Amerikka. Tähän asti olen vasta päässyt pari saarta Karibian suunnalla tsekkaamaan.

Onko tuolla päin todella noin edullista? Että pärjäisi noin 20-30e päiväbudjetilla?

Kaisa kirjoitti...

Mani, jos ei tehnyt mitään erityisen kallista, 20-30 euroa riitti tosi hyvin. Itseasiassa meidän halvimpina päivinä kului 20 e kahdelta hengeltä.

Minä haluaisin ehdottomasti päästä vielä joku päivä näkemään afrikan ja kaikki isot eläimet joita siellä asustelee.