perjantai 29. toukokuuta 2009

Osa 1. Favorite Socks - 25 Timeless Designs from Interweave



Ansaitusti ensimmäisenä on vuorossa Interweave Knits -lehden parhaita malleja esittelevä Favorite Socks -kirja. Kirjassa on yhteensä 25 sukkamallia kolmeltatoista suunnittelijalta. Kirjan lopussa on kuvien avulla selitetty erilaisia tekniikoita ja sieltä löytyy myös lista kirjassa käytetyistä lyhenteistä.

Tämän kirjan ehdoton valtti on monipuolisuus. Kirjasta löytyy naisten ja miesten sukkia sekä monimutkaisia ja yksinkertaisia malleja. Tiheydet vaihtelevat välillä 22 s-36 s/10 cm. Mallit on neulottu, yhtä lukuunottamatta, perinteisesti varresta kärkeen. Kirjan kuvat ovat kauniita. Taustat on stailattu mielenkiintoisesti sukkien henkeen sopivalla esineistöllä. Ainoastaan Pricilla's Dream Socks -sukkien kuvat ovat ihmeellisen tuhruja eivätkä todellakaan houkuttele neulomaan. Pitsisukkien mallineuleet on esitetty kaavioina. Mittayksiköt ja puikkokoot on esitetty ohjeissa myös metreinä, eli tuumia ei tarvitse ruveta muuntamaan.

Henkilökohtainen suosikkini tästä kirjasta on Embossed Leaves Socks, jotka ovat ehkä kauneimmat koskaan suunnitellut pitsisukat.



Kirja on yksi suurimmista suosikeistani ja olen neulonut siitä jo neljä mallia. Voin suositella sitä kaikille jotka pitävät ohuiden villasukkien neulomisesta ja ymmärtävät edes auttavasti englantia. Ohjeet ovat selkeitä ja niihin pääsee käsiksi jos hallitsee sukan neulomisen perustekniikat.

Kirjan saa kohtuuhinnalla suosikkikaupastani Bookdepositorystä.

4 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Tykkään kans tosta kirjasta ja embossed leaves on todella kaunis!

Tess kirjoitti...

Ihanaiset sukat!

Mukavaa, että kirjoitat kirja-arvosteluja. Ne ovat aina tervetulleita.

Lotta kirjoitti...

Mäki tykkään kyllä tosta kirjasta, mutta ihan lemppari se ei oo. Mallit on vähän liika graafisia ja liian vähän krumeluurisia näin mun makuun, siks tykkään enempi Knitting Vintage Socksista, joka näemmä kans pilkistää edellisen postauksen pinosta :).

SatuK kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Laitan ostoslistalle.