lauantai 9. lokakuuta 2010

Uusi perheenjäsen

Sain elokuussa mieheltä syntymäpäivälahjaksi lahjakortin ompelukoneen ostoa varten. Olen jo pitkään haaveillut ompelukoneesta, mutta vanhassa asunnossa ei olisi ollut tilaa ommella tai säilyttää konetta. Nyt uuden asunnon myötä, kun neliöt melkein tuplaantuivat, pystyn vihdoinkin toteuttamaan visioni työpisteestä jossa ompelukone saa olla koko ajan esillä ja kaikkille tarvikkeille on tarpeeksi varastointitilaa.

Wanhan sataman käsityömessuilla osuin Erkin Sauma & Tikin myyntipisteelle, josta lähdin onnellisena uuden Berninan omistajana. Sain koneen hyvään messuhintaan ja kaupan päälle 20 rullaa laadukasta ompelulankaa. Koneen malli on Activa 210 ja se on juuri sellainen laadukas peruskone josta haaveilinkin. Koneen sisukset ovat täyttä terästä, tehoa riittää paksummankin kankaan ompeluun ja valikoista löytyvät kaikki tarpeelliset ompeleet ilman mitään turhia härpätyksiä.En ole ommellut mitään sitten yläasteen käsityötuntien, joista on aikaa jo yli kymmenen vuotta, joten tunnelma oli jännittynyt kun kaivoin koneen ensimmäisen kerran paketista. Yllättäen tietyt perusjutut, kuten lankojen laittaminen koneeseen, olivat jääneet jonnekin tuonne selkäytimeen muistiin ja sujuivat tosi helposti ilman ohjeitakin. Koneen selkeä ja hyvin kuvitettu ohjekirja on myös aivan mainio apu ongelmatilanteissa.

Aloitin ompelukokeiluni Lotta Jansdotterin mainion kirjan Simple Sewing for Baby avulla. Ostin Ikeasta keltaraidallista paksua puuvillaa ja ompelin siitä kirjan ohjeilla vauvalle kirahvilelun ja imetystyynyn, josta vielä puuttuu sisukset. En tiedä oliko kyseessä aloittelijan tuuri, mutta molemmat onnistuivat aivan mainiosti. Etenkin siihen imetystyynyyn, jota voi myöhemmin käyttää myös vauvan istumatukena, olen tyytyväinen, koska olen nähnyt kaupoissa vain rumia ja kalliita tyynyjä.Koska nälkä tunnetusti kasvaa syödessä, tilasin seuraavaksi Myllymuksuilta joustofroteeta, trikoota, fleeceä ja resoria. Tapiolan Eurokankaasta hain perustarvikkeita, kuten kaavapaperia, silitettävää tukikangasta ja lisää ompelulankaa. Jos että kuule ompeluistani enää mitään, olen todennäköisesti epäonnistunut surkeasti ja tuhonnut metritolkulla ihania kankaita...

6 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Onnenpotkuja onnistuneille ompeluksille. Kone vaikuttaa loistavalta hankinnalta.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Onnea minultanin! Ompelu on mukavaa, kun vain harkitsee ennen kuin leikkaa... arvaa mistä tiedän! Mutta onhan se kuin taikuutta,voi tehdä kivoja itsensä näköisä juttuja ja taidot kasvavaat tehdessä.

Riikka kirjoitti...

Ihana että onnistu heti! Määkin haaveilen niistä lisäneliöistä, että sais oman koneen. Kyllä ne jutut sieltä selkäytimestä jotenki ihmeessä tulee vielä vuosien jälkeen. =)

Kristiina kirjoitti...

Nälkä todellakin kasvaa syödessä! Ja taidot myös. Minäkin haaveilen ajasta ja tilasta ompelukoneelle ja vähän olen makuun jo päässytkin, sitten yläasteaikojen... Kannustavan onnistumiskokemuksen sain mm. vanhan takin korjailusta jälleen käyttökelpoiseksi. Täytyy tosin myöntää, että musta vakosametti oli melko armahtava aloittelevalle ompelijalle:)

Hienoa! Menestyksekästä äitiyslomaa!

Hepsi kirjoitti...

Onnea uudelle koneelle!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Zelda, Mari, Riikka, Kristiina ja Hepsi!

Mari, "harkitse kahdesti ennen kuin teet mitään" on aika hyvä ohjenuora kaikkiin käsitöihin. Aika harvoin sitä vain malttaa noudattaa kun on kova into päällä. :)

Tänään uskaltauduin jo fleecen pariin, mikä on jo selvästi paksua puuvillaa vaikeampi materiaali. Siitä lisää myöhemmin...