tiistai 24. huhtikuuta 2012

Tonttuliivi

Aloitin kesällä 2010 raskaana ollessani neuletakkia vauvalle Elizabeth Zimmermannin Tomten Jacket -ohjeella. Ohje on julkaistu Knitting Without Tears -kirjassa. Huomasin pian että takista oli tulossa hirveän suuri ja lankakaan ei tulisi riittämään kokonaiseen takkiin. Takki hautautui neulekoriin kunnes sunnuntaiaamuna löysin sen sieltä. Aivan yllättäen mieleen pälkähti, että siitä ei tulekaan takki, vaan liivi.

Liivi on lapselle nyt juuri sopiva. Neuloin hihansuihin muutaman kerroksen joustinneuletta ja virkkasin etureunaan lenkit napeille. Ihan vihonviimeisen langanpätkän käytin nappien ompeluun. Lanka on Berliinistä ostettua dk-vahvuista sukkalankaa jonka vyöte on kadonnut. Lanka koostuu useista eri värisistä säikeistä joista osa vaihtaa liukuen väriä, mikä tekee neulepinnasta hauskan elävän. Tuo ohje on juuri niin nerokas ja oivaltava kuin Elizabeth Zimmermannin ohjeet parhaimmillaan ovat.

Jos joku ihmettelee, niin nuo värikäät papanat tuolla taustalla ovat kirpparilta löytyneitä muovisia numeroita ja kirjaimia joissa on magneetti taustalla. Nyt pitäisi vielä löytää semmoinen vahanaikainen liitutaulu johon noita voisi kiinnitellä.

9 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Toimii tosi hyvin näin liivinäkin! :) Ja näyttää ihanan pehmoiselle pikkuisen päällä.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Neulisti!

Tess kirjoitti...

Tosi nätin näköinen liivinäkin ja tuo väri on ihana.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tess! Minunkin mielestäni tuo väri on aivan mahtava.

~S kirjoitti...

Tosi kaunis liivi! Itsekin tykkään liiveistä taaperoiden päällä. Eivät ole liian kuumia liikkuvaisilla lapsilla, mutta lämmittävät kuitenkin sopivasti.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos ~S kommentistasi!
Totta puhut. Lisäksi hyvä ominaisuus on se, että hihat eivät ruokaillessa ui lautasella. :)

Hanna Riikka kirjoitti...

Apua kun suloinen =)

helena kirjoitti...

Hauska malli, kiitos hyvästä vinkistä! Kaunista tuo sinun lanka, harmi että vyöte on hukassa, olisin voinut hankkia itsellenikin samaa. Sopivasti eloisuutta, mutta ei kuitenkaan liian kirjavaa.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Hanna Riikka!

Kiitos Helena! Lanka oli jonkun saksalaisen firman valmistama.