perjantai 7. syyskuuta 2012

Villahousut

Knitter's Almanac -kirjan helmikuun kappaleessa on February baby sweaterin lisäksi muitakin vauvojen vaatekappaleita joita on harvemmin näkynyt blogeissa. Kokeilin neuloa kirjan villahousut, koska en ole muualla nähnyt jalkaterällisten villahousujen ohjetta. Kuvissa mallina toimii 86/92 vaatekokoa käyttävä muksu jonka päällä nuo näyttävät ihan liian pieniltä villasukkahousuilta, mutta luulisin että oikeasti housut ovat suurinpiirtein kokoa 68/74, eli noin 3-9 kuukauden ikäisille. Käytännössä housuja voi käyttää ihan vastasyntyneestä yli vuoden ikäiselle, koska pienellä vauvalla housujen ei tarvitse olla niin sopivat ja taas isommalle lapselle villa venyy ja joustaa.

Housut on neulottu Nalle aloevera -langasta jota kului noin 80 grammaa. Vyötäröllä on reiät joihin voi pujottaa kiristysnyörin ja nilkoissa on resorit jotka pitävät jalkaterät paikoillaan. Housuissa ei ole yhtään ommeltavaa saumaa, vaan kaiken voi silmukoida. Jalkaterän rakenne on aivan nerokas ja se tuntuu istuvan hyvin jalkaan. Alaselkään tehdään lyhennettyjä kerroksia, että takaosa on etuosaa korkeampi. Lisäksi vaipalle tulee lisätilaa haarakiilalla. Pohkeiden kohdalla on kavennukset takana.

Nämä villahousut eivät ole sekoitelangan takia vaippailukäyttöön soveltuvat, mutta ohjeella voi ihan hyvin tehdä myös villavaippahousuja. Ohjetta voisi myös käyttää villahaalarin alaosana. Paksumman langan ja puikot valitsemalla samalla ohjeella saa isommalle lapselle sopivat kalsarit. Pakko vielä kehua, että Elizabeth Zimmermann on nero hyödyntämään neulonnan mahdollisuudet tekniikkana. Vaikea kuvitella, miten villahousuista voisi enää saada paremmin istuvat.

6 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Onpa siinä hyvännäköiset villapöksyt! Ei voi muuta sanoa. :)

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Tähän siis on vain jossain kirjassa ohje? harmi, olisi ihana tehdä tuommoiset! :)

Iida kirjoitti...

On muuten hyvännäköisesti istuvat!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Neulisti kommentistasi!

Laura, tuo ohje on tuossa Zimmermannin Knitter's Almanac kirjassa. Sen saa tilattua esimerkiksi Englannista alle 7 eurolla (postikuluineen). Kirja on pieni, onnettoman näköinen mustavalkoinen lärpäke, mutta ohjeet ovat aivan timanttisia :)

Kiitos Iida!

Paula kirjoitti...

Mahtavasti näkyy istuvan, tosiaan sukkahousuilta ihan näyttää mallin päällä :) Ehkä joskus jollekin vois tehdä, edelleen ja aina vaan, "sitten kun ehtii"! :D

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Paula!
Minunkin "sitten kun ehtii" -lista on aika pitkä, mutta yritän olla stressaantumatta siitä. Pienen muksun vanhempana sitä pitää olla kiitollinen jokaisesta asiasta mitä saa tehtyä :)