perjantai 22. helmikuuta 2013

Maakuntalapaset

Tammikuun Suuri Käsityö -lehdessä (1/2013) oli Keski-Pohjanmaan maakuntalapasten ohje. Vanhana keskipohjalaisena päätin tarttua haasteeseen, vaikka inhoan kirjoneuleen tekemistä ja kaikista neulomistani kirjoneulelapasista on tullut enemmän tai vähemmän liian tiukkoja. Välineiksi valitsin Kollage yarnsin 3,5 mm nelikulmaiset sukkapuikot ja Elsan lempituoli -kaupan messukojulta (älkää kysykö mitkä messut, koska en muista...) ostetut värjäämättömästä saaristolaislampaan villasta kehrätyt lankakerät.

Lapasista tuli ihanat! Sopivan kokoiset, kauniin väriset ja niin lanoliiniset, että pitävät hyvin kosteutta. Sen verran karheaa tuo lanka on, että ainakin minä tarvitsen alle toiset sormikkaat, mutta se ei haittaa. Ohjeessa oli muutamassa kohdassa yli viiden silmukan langanjuoksuja joiden kohdalla kiepautin kerät välillä toistensa ympäri, että nurjalle ei jäänyt kurjia lankalenkkejä joihin sormet tarttuvat.

6 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Todella kauniit Keski-pohjanmaan maakuntalapaset!
Olen paljon neulonut Suomen saaristolampaan villasta juuri Elsan Lempituolin lankoja. Ovat alussa karheita mutta käyttäessä ja kastuessa muuttuvat ihanan pehmeäksi. Olen huovuttant sukkiakin niistä ja ovat ukon lempisukat suuri pehmeyden vuoksi.
Ihana lanka neuloa juuri villan rasvan vuoksi:)

Paula kirjoitti...

Todella sievät lapaset!

- Virpi - kirjoitti...

Olipa hienot, taidan tarttua myös malliin:) Mukavaa kevään jatkoa!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Maiju! Noissa langoissa on todellakin hinta-laatusuhde kohdillaan.

Kiitos Paula!

Kiitos Virpi! Mukavaa kevättä sinullekin!

Hilkka Laurila kirjoitti...

Todella hienot. Itselläni suunnitelma aloittaa oman maakunnan lapasista ja jatkaa sitten ympäristön maakuntien lapasia neulomaan.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Hilkka kommentistasi! Onnea lapasneulontaan!