sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Viiksivallu

Olen viime aikoina vähän kyllästynyt kuviollisiin lastenvaatteisiin ja kirkkaisiin retrokuoseihin. Ostin Eurokankaan palalaarista ison palan harmaata neulosta jossa on ohuita valkoisia raitoja ajatuksena ommella siitä lastenvaatteita. Kangas oli taattua "Eurokangaslaatua" ja päästi esipesussa aivan hirvittävästi väriä ja muuttui monta astetta vaaleammaksi. Päätin kuitenkin uskaltautua leikkelemään kankaasta palaset vauvan bodyyn.

Bodyn kaava on Ottobren Bert-nappilistabody (1/2012), mutta jätin nappilistan pois ja tein olkapäälle nepparihalkion. Lisäsin myös hihansuihin leveät resorit. Rintaan applikoin viikset.

Koko on muistaakseni 80 cm, mutta tuo neulos on normaalia trikoota venyvämpää minkä takia leveyttä on vähän liikaa. Body on onneksi kestänyt pesua hyvin, eikä väriä ole enää irronnut.

Bodyjen ompelemisessa ei ole kyllä mitään järkeä, koska tekeminen on hirveän aikaavievää väkertämistä. Hintakaan ei puolla itse tekemistä, koska kaupasta saa bodyjä paljon edullisemmin kuin kankaita ja laatukin taitaa olla usein parempi. Katsoin juuri esikoiselle ommeltuja 80 ja 86 senttisiä paitoja ja vaikka kaikki on ommeltu netistä ostetuista 20-25 €/m hintaisista trikoista ne olivat kuluneet yhden lapsen käytössä niin huonoon kuntoon että en ole varma viitsiikö niitä nuoremmalla enää käyttää.

7 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Laatu kyllä vaihtelee tosi paljon netissä ostetuissa trikoissa. (Nykyisin en muualta juuri ostelekaan.) Harmillista onkin se, ettei oikein etukäteen varmaksi tiedä, miten kankaalle käytössä käy. Toki nyt on jo alkanut oppia, kenen valmistamat kankaat on turvallisimpia, kenen ei. Olisi kyllä kiva, jos käsityöbloggaajat jakaisivat vaikka enemmänkin kokemuksiaan kankaiden laadusta. Silloin, kun itse ompelee, on kyllä tosi tärkeää ostaa laadukkaita kankaita. Ihan mälsää, jos vaate lörpsähtää ja kulahtaa muutaman käytön jälkeen. Tuosta bodyjen ompelemisesta olen kyllä ihan samaa mieltä, vaikka aika-ajoin niitä kaikesta huolimatta jaksaa väsätä.. :)

Paula kirjoitti...

Onpa kyllä suloisen komea body ja söpö käyttäjä vaatteella! :)

Elli ja Aura kirjoitti...

Samoilla linjoilla ollaan, eli mielellään vain laadukasta kehiin ja välillä myös ei niin paljon kuviota. Saa nähdä koska saan tämä viimeiseksi mainitun osion tuohon tyttäreen tartutettua (voi olla vaikeata siis). Bodeja täältäkin tuppaa tulemaan, vaikka niissä on työtä. Kantinkääntäjä tosin onneksi helpottaa ja nopeuttaa. Ja hauskaa kun meidän pojat on niin saman ikäisiä että on samat jutut. Meilläkin näkyy suussa kaksi alahammasta ja samanlainen taaperokärry on pop :)
Elli

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Maiju kommentista! Kankaiden laatukin voisi parantua jos bloggaajat raportoisivat ommeltujen vaatteiden pesun- ja käytönkestävyydestä.

Kiitos Paula!

Kiitos Elli kommentistasi! Meidän kolmevuotias valitsee vaatteensa hyvin itsenäisesti ja usein "mekko ja sukkikset ois kiva". Hauskaa että teillä on siellä samat meiningit! Hampaita voisi kyllä olla vähän enemmänkin niin syöminen helpottuisi :)

Satu kirjoitti...

Kiva body ja suloinen pikkumies!

Aiheesta voisi selvästi perustaa vaikka FB-ryhmän..!

Vyyhti kirjoitti...

Voi mikä hurmaava body!

Minä olen vasta aloittanut lastenvaatteiden tekemisen, mutta nyt jo muutaman kuukauden ja muutaman vaatteen kokemuksella alan tulla samaan johtopäätökseen. Harmittaa, kun vaivalla tehty vaate menee muutamassa pesussa ihan nukkaiseksi.

Henna kirjoitti...

Sama harmitus koettu täälläkin, vaikka olenkin suurimman osan ompeluista lahjoittanut eteenpäin. Esipesen kuitenkin kankaat ja joskus jo tämä yksi pesu saa kankaan kuluneen näköiseksi. Tästä syystä pyrin ostamaan kankaat "hypistelemällä" suoraan kangaskaupasta, vaikkei siinäkään voi kovin paljon päätellä jatkokäyttäytymisestä. Mutta toki kauppaan on helpompi viedä pesussa pilaantunut takaisin, tai ainakin yrittää.

Mutta ihana body ja suloinen poika!