tiistai 10. joulukuuta 2013

22 little clouds

Pysähdyimme kesälomareissulla Jyväskylässä ja piipahdin samalla tietysti Titityy lankakauppaan. Ostin kolme kerää Rowanin Rowan Tweed -lankaa. En ole ennen neulonut tweed-lankaa, joten surffailin Ravelryssä katselemassa mitä ihmiset olivat tuosta langasta tehneet saadakseni osviittaa ohjeen valintaan. 22 little clouds -ohje kolahti heti ensinäkemältä ja etenkin rouheasta tweed-langasta tehtynä.

Huivi on juuri sopivan kokoinen, eli tarpeeksi leveä eikä liian korkea, että se istuu tosi kauniisti kaulalle. Reunan röyhelöt eivät näytä liian romanttisilta koska lanka on harmaata ja epätasaista. Rowanin tweed-lanka on paljon pehmeämpää kuin monet vastaavat langat joita olen kaupoissa hipelöinyt, eikä huivi siksi kutita ollenkaan paljasta ihoa vasten.

Kiva ohje, ihana lanka, onnistunut lopputulos!

7 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Kaunis. Harmoninen ja rouhea. :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Neulisti! Olen nykyään ihan erikoistunut "rouheisiin" neuleisiin, istuu hyvin tyyliin :D

Lammas kirjoitti...

Vaikka itse tykkään hurjasti erilaisista väreistä, niin kyllä yksinkertainen harmaakin näyttää tosi hyvältä!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Lammas! Minäkin tykkään väreistä, mutta harmaa on oman vaatekaapin suosikkiväri. Se on helppo yhdistää lähes mihin tahansa muuhun väriin.

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis! Käytitkö Felted Tweediä vai Fine Tweediä? Paljonko lankaa meni? Lankakauppaan matkalla silmät kiiluen... :-)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos!
Lanka on nimeltään Rowan tweed (50g=118m, suositustiheys 21s=10cm) ja sitä kului 140 grammaa.
Sitä saa vaikka tuolta:
http://www.titityy.fi/rowan-tweed.html#.UqoW2X8aySM

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Siis voi nolous... Onhan tuo lankamerkki ihan selvästi tuolla aiemmin ilmaistu. Hämäännyin, kun ko. lankakaupassa nimenomaisen laadun saatavuus on jo jonkin aikaa ollut olematon.