torstai 12. joulukuuta 2013

Tonttulakit

Sain muutama vuosi sitten joululahjaksi Marimekon pitkän raitayöpaidan. En osannut käyttää nilkkapituista mekkoa ja siksi se jäi kaapinpohjalle lojumaan ilman käyttöä. Leikkasin yöpaidan tunikapituiseksi ja ylimääräisestä helmasta sain juuri sopivasti tonttulakit lapsille.

Yritin saada lakeista kuvia lasten päästä, mutta isompi halusi katsoa Oktonautteja ja pienempi halusi repiä hatun päästä ja syödä kulkusen, joten mallina toimii meidän uusi lemmikki, Design paletin pöllötyyny.

Sain hyödynnettyä yöpaidan helmakäänteet lakkien alareunassa, joten jouduin ompelemaan vain sivusaumat. Malli on sellainen, että alhaalla on 15 cm suoraa ennen kuin hattu alkaa suippenemaan. Näin hattu istuu paremmin päähän kuin kokonaan suippo malli. Kärjessä on Tigerista ostettu punainen kulkunen.

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihanaa hyötykäyttöä! Jos noin vou edes sanoa, toivoo nimim. viime yönä hyvin valvonut

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Satu! Meillä nukutaan jo (onneksi!) täysiä yöunia, mutta tuo kamala väsymys on vielä hyvin muistissa. Jaksamisia!

Kristiina kirjoitti...

Hauskat lakit! Mulla olisi myös täyspitkä punainen Marimekon yöpaita, jossa on hankala ottaa pitkiä askelia ja röhnöttää sohvalla.

Ja hauska oli myös realistinen kuvaus valokuvamallien arjesta. Tai ehkä ennemmin kuvaajan arjesta.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Kristiina! Suosittelen pyjaman lyhentämistä, on paljon käytännöllisempi niin.
Joo, lapset ovat niin hankalia kun niillä on se oma tahto, yritä siinä sitten ottaa kuvaa... :)