torstai 30. tammikuuta 2014

Räsymattohame

Aloitin syksyllä tekemään esikoiselle neuletakkia jämälangoista Sanna Vatasen Jämälangasta!-kirjan tunikan innoittamana. Jossain vaiheessa tajusin, että yhden rivin jämäraidoilla takkiin tulee ainakin miljardi pääteltävää langanpäätä ja hylkäsin koko tekeleen varaston perälle odottamaan parempia aikoja.

Jossain vaiheessa mies rupesi vihjailemaan, että varastossa on aika monta hylättyä neulenyssäkkää ja perherauhan nimissä kaivoin takintekeleen esiin. Hetken pyöriteltyäni keksin, että siitähän saa mainion hameen esikoiselle.

Neuloin yläreunaan resorin ja päättelin toisen reunan langanpäät. Toisessa reunassa letitin langanpäät hauskoiksi hapsuiksi ja ompelin reunat yhteen. Vyötäröllä taitoin resorin kaksinkerroin ja ompelin sisään leveää kuminauhaa että hame pysyy hyvin päällä. Samalla periaatteella, mutta ilman kuminauhaa, voisi tehdä myös tuubikaulurin.

Aika hauska siitä tuli vaikka tekoprosessi olikin melko epämääräinen. Jämälankoja jäi vielä monta pussillista jäljelle. Onko kenelläkään jakaa mitään hyviä ideoita tai vinkkejä, mitä ihmettä niistä epämääräisistä jämäkeristä ja lankanyssäköistä voisi tehdä?

11 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Kiva hame, esikoinen on varmaan mielissään ♥

Kaisa kirjoitti...

Kiitos!
Joo, hän on aika tarkka vaatteistaa (äitiinsä tullut...) mutta eiköhän tuo päädy käyttöön. :)

arleena kirjoitti...

Olen innostunut kirjonnasta. Jämälangoilla voi kirjoa tyynypäällisiä. Valmiina on jo 5 kpl ja lisää on tulossa, pari kappaletta on tilaustöitä.
Minulla tämä kirjominen on ryöpsähtänyt jo aivan mahdottomiin mittoihin. Kaivoin esille yksivärisiä sohvatyynypusseja ja piirsin geometrisiä kuvioita yms.
Pitääkin postata näistä.

Paula kirjoitti...

Oi, tuohan on tosi hauska!

Mieli kirjoitti...

Kiva! Sama kirja tarttui mukaan kierrätyskeskuksesta ja inspiroi kovasti! Tuo letittäminen on loistava idea, inhoan päättelyä!! :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Arleena kommentistasi! Kirjominen onkin tosi kiva jämälankojen käyttöidea. Laita ihmeessä kuvia tyynyistäsi, odotan innolla!

Kiitos Paula!

Kiitos Mieli! Vaikka nuo letit olivat aluksi "sieltä mistä aita on matalin"-ratkaisu, nyt ne näyttävät jo tosi kivoilta.

Vyyhti kirjoitti...

Onpas hauska idea! Lankojen päättelemisestä selviää muuten helpommalla, kun tekee sen neuloessa. Dropsin sivuilta löytyy ohje: http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=139&sort=2&thumbnails=on

Heidi kirjoitti...

todella kiva hame :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Vyyhti linkistä! Tuohan on mainio tapa vähentää pääteltäviä langanpäitä.

Kiitos Heidi!

Henna kirjoitti...

Mulla on kans kikkakolmonen kaksinkertaisilla jämälangoilla neulomiseen, mutta pitänee blogata siitä, kun on hirveän vaikea selittää!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Henna kommentista! Joo, bloggaa toki! Odotan mielenkiinnolla.