perjantai 17. tammikuuta 2014

Vinksin vonksin ja heikun keikun

Tarjoustalossa jouluvalojenostoreissulla satuin näkemään niin hämmentävän turkoosi-oranssi-petrooli-vihreä-keltainen-punainen-lankakerän että mielenkiinnosta ostin sen mukaani. Tältä se sitten näyttää sukkina.

Lanka oli Novitan Nalle Taika -lankaa. Sukat ovat ihan peruskauraa: 56 silmukkaa, 2,75 mm sukkapuikot, sileä kantalappu ainaoikein-reunoilla, joustinneule jatkuu jalkapöydälle ja kärjessä on nauhakavennus.

Onhan nuo aika räikeät, mutta jollain hämmentävällä tavalla nuo värit silti sopivat yhteen. Vai mitä mieltä olette? Ovatko Novitan sukkalankainsinöörit tällä kertaa onnistuneet (vahingossa?) tekemään jotain hienoa, vai eikö kolahda ollenkaan?

21 kommenttia:

san kirjoitti...

Miellyttää tosi paljon! Mä ohitan aina markettien lankahyllyt, pitäis varmaan joskus pysähtyä.

Anonyymi kirjoitti...

Minustakin väritys näyttää yllättävän mukavalta. Onkohan jossain muuten ohjeistusta tuon kantapään tekemiseen? Sekin näyttää tosi hienolta, en vain saa sellaista itse aikaiseksi.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos san! Tuo väritys on minunkin mielestäni aika onnistunut. Ehkä vielä kivempi olisi jos värijuoksut olisivat vähän pidempiä että sukkiin muodostuisi varsinaisia raitoja.

Kiitos nimetön kommentistasi! Tuo kantapää on apinoitu Embossed leaves-sukkamallista (Favorite Socks -kirjasta). Siinä on kantalapun molemmissa reunoissa 3 ainaoikein silmukkaa ja jalkaterän silmukat poimitaan aina nurjien rivien väleista. Voin yrittää tehdä tuosta jonkun kuvasarjan kun seuraavan kerran teen tuollaisen kantapään.

JennyF kirjoitti...

Kivat on ja hauska väri! Tykkään.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos JennyF kommentistasi!

tiinaf kirjoitti...

Minustakin näyttää kivoilta!

Heidi kirjoitti...

Tosi onnistunut väriyhdistelmä :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos tiinaf ja Heidi kommenteistanne!

Puolueettoman pikagallupin tulos näyttää siltä että Nalle Taika saa kuusi yläpeukkua eikä kukaan, ainakaan julkisesti, kehtaa haukkua rumaksi :)

Riikka kirjoitti...

Kyllä nämä näyttää ihan iloiselta! Itsekään en ole moniväristen lankojen ystävä ollut, mutta tässä väritys on kyllä onnistunut! Hienot!

Heidi kirjoitti...

Totta turisit, kun jätit kommentin blogiini. Uskon myös että kaikkien Novitan Marjaretki lankojen jälkeen on nyt vahingossa onnistuttu tekemään jotain hienoa, sillä ihan kantapäätä neuloessani pelkäsin että sinne ilmestyy jotain "ihme väri tripui" joista en tykkää sitten yhtään. Onneksi värit pysyivät niissä mitä kerän ulkoapäin vilkaisu vihjasi. :) Näyttää hienolta tuo kantapää, mitenkä monta ainaoikeaa reunoihin neulotaan?

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Riikka!

Totta puhut Heidi! Inhoan etenkin niitä mustavalkotäpläisiä osioita joita on ihan kaikissa saksalaisissa kirjavissa sukkalangoissa.

Kantapäässä on kolme ainaoikein-silmukkaa molemmissa reunoissa ja reunasilmukatkin neulotaan, ei nosteta.

Satu kirjoitti...

En hauku minäkään! Kivoilta näyttää :)

Hanna Riikka kirjoitti...

Onpahan pirtsakkaat sukat, tykkään =)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Satu ja Hanna Riikka!

Neuloosi vs. Purkoosin Marjo kirjoitti...

Blogissani on sinulle haaste! :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos haasteesta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat!! Eli kyllä kolahtaa ja oikein kovasti :)

Elli kirjoitti...

Kauniit sukat! :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Anonyymi ja Elli kommenteistanne!

Anonyymi kirjoitti...

Kerällä ei näytä läheskään yhtä hyvältä kuin valmiina sukkina. Tosi hienot värit. Ja mä kans inhoon niitä mustia täpliä.

tiinaliisa

Heidi kirjoitti...

Neuloin sukkiin nyt nuo kantapäät ja tosi kätevä, parempi poimia silmukat kuin nostetuista..tai nätimmin sai poimittua eikä tarvinnut neuloa kiertäen. :)