torstai 2. lokakuuta 2014

La grasse matinée

En osaa sanaakaan ranskaa, mutta jos netin käännöskoneisiin on uskominen, tuo postauksen nimi liittyy jotenkin nukkumiseen. Tietääkö kukaan ranskantaitoinen tarkemmin? La grasse matinée on myös Neulistin ihana villapaitaohje.

Sen verran sooloilin, että tein helmasta kymmenen senttiä ohjeen mukaista lyhemmän, hihoista pidemmät ja jätin reikäkerrokset pois helmasta ja hihansuista. Lanka on Pärnulaisesta lankakaupasta ostettua SMC Selectin Highland Alpaca Fino -lankaa ja sitä kului alle 200 grammaa. Ihanan pörröinen lanka on puoliksi villaa ja puoliksi alpakkaa, mutta ihme kyllä ei kutita ollenkaan, vaikka normaalisti en voisi kuvitellakaan pukevani alpakkaa paljasta ihoa vasten.

Paidasta tuli paljon ihanampi kuin olisin edes uskaltanut toivoa. Pituus on juuri sopiva ja paita istuu hyvin hartioista. Helma on tarpeeksi laatikkomainen ja hihat eivät kiristä. Vaikka käytän normaalisti S-kokoa, tällä kertaa valitsin M-koon että sain helmaan ja hartioihin tarpeeksi väljyyttä ja se oli oikea valinta. Ohje on täysin virheetön ja kaikin puolin selkeä. Kiitos Neulistille!

20 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Tosi kaunis! itsellänikin ohje tulostettuna ja langat tilattuna :)
Kun olisi vain aikaa toteuttaa vielä tuo paita.

Kaisa kirjoitti...

Jahas, taas onnistuin vahingossa tykkämään omasta postauksesta googlessa...
Kiitos KahviKaneli! Paita on tosi yksinkertainen neulottava, mutta ohut lanka ja ohuet puikot takaavat että sohvannurkkaa saa kyllä jonkinverran kuluttaa. Ehdottomasti vaivan arvoinen!

Neulisti kirjoitti...

Voi, täällähän ihan punastuu. :) Ihanan version neuloit. En osaa itsekään sanaakaan ranskaa, vaan kielitaitoinen ystävä auttoi nimeämään tämän ranskalaisittain laiskaksi aamuksi.

siina kirjoitti...

Oi, tykkään!!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Neulisti! Minä olisin veikannut pommiin nukkumista... :D Hyvä että et loukkaannu vaikka muokkasin ohjetta paremmin omalle kropalleni sopivaksi.

Kiitos Siina!

JennyF kirjoitti...

Kaunis pusero!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos JennyF!

Liina kirjoitti...

Jopas jopas! Tosi kaunis on! Olen itsekin pohtinut tekeväni laiskan aamun, mutten ole vielä päässyt sinuiksi sen kanssa, voiko se etuilla muutamaa muuta paitaa, joihin langat on jo hankittu. Ehkä ei voi. Niisk.

anne kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Minullakin on langat tilattu olivat tosin verkkokaupasta loppu eli joudun vähän odottelemaan mutta näyttää kannattavan. Tosi kaunis malli!

Nasti kirjoitti...

Vau, on kyllä onnistuneet modaukset ja lopputulos mainio!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Liina! Joskus elämässä joutuu tekemään vaikeita valintoja :)

Kiitos äiti, toivottavasti langat saapuvat pian että pääset neulomaan!

Kiitos Nasti! Kerrankin kaikki meni ihan kohdalleen ja eikä edes tarvinnut purkaa ollenkaan.

Sanna kirjoitti...

Ihana! Melkein tekisi mieli neuloa toinen "laiska aamu". :)

Ilona L kirjoitti...

Kaunis paita ja hienot kuvat. Tuo on minullakin jonossa...

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Sanna! Tämän voisi melkein neuloa uudestaan, ihmisellä ei voi olla liikaa hyvin istuvia, kauniita (harmaita!) neulepaitoja. :)

Kiitos IlonaL! Ja miehelle kiitos kuvista :)

Tiinu kirjoitti...

Voi kun tämäkin on ihana versio! Täydellinen harmaa, joka sopii melkeinpä kaiken kanssa, joten tälle tulee varmasti kovasti käyttöä :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tiinu! Tästä tulee varmasti lempipaita!

tiinaf kirjoitti...

Kylläpä on kaunis ja hyvin istuva neule!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tiinaf!

Satu kirjoitti...

Ihana paita ja voi miten kaunis olet!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Satu!