maanantai 27. lokakuuta 2014

Slipoveri

Kummipoika täytti kokonaisen vuoden syyskuussa ja halusin antaa hänelle lahjaksi jotain itse neulottua. Muistelin hänen äitinsä ihastelleen eräillä lastenvaatekutsuilla kirjoneuleista slipoveria, mutta koska sopivaa ohjetta ei löytynyt ja vihaan kirjoneulomista, päädyin aina tyylikkääseen raitaan. Dropsin sivuilla oli hyvän näköinen perusohje slipoverille ja sopivat langatkin löytyivät jo valmiiksi varastosta.

Muutin raidoitusta niin että tummat raidat ovat neljä ja vaaleat kaksi kerrosta korkeita. Olkapäiltä jätin napit pois, koska kaula-aukko on muutenkin tarpeeksi joustava ja tuon ikäinen lapsi osaa jo itse työntää kädet hihoihin. Neuloin koko slipoverin 2,5 mm pyöröllä magic loopaten ja tein pituutta muutaman sentin enemmän kuin ohjeessa. Vaaleanharmaa lanka on TeeTee Pallasta ja tummanharmaa on jotain sukkalankaa jonka vyöte on kadoksissa. Ohjeen koko 12/18kk vastaa noin 86/92 cm vaatekokoa ja vaikka aluksi katsoin että slipoverista tulisi valtava, se olikin kummipojalle ihan sopiva. Elohopean lailla liikkuvasta yksivuotiaasta on ihan mahdotonta saada keinovalossa hyvää kuvaa, mutta tuossa vielä vähiten heilahtanut sovituskuva.

2 kommenttia:

Anne Huomo kirjoitti...

Hieno slipoveri. Meillä on puolivuotias ja ajattelin sille tehdä tuon saman, mutta koko tosiaan on mietityttänyt, mutta ehkäpä uskallan tehdä sen puolivuotiaan kokoisen ihan ohjeen mukaan.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos, ihana tietää että joku täällä vielä käy vaikka lomamatkan takia postaustauko on vähän venynyt!
Villaneuleet ovat onneksi aika joustavia, eli koon kanssa ei ole niin hirveän tarkkaa. Jos haluaa pidentää slipoverin käyttöikää niin helmasta voi neuloa pidemmän kuin ohjeessa.