perjantai 4. huhtikuuta 2014

Rinkulahuivi

Siivosin talvella lankavarastoni ja huomasin omistavani yli 10 kiloa lankaa! Tästä tiedosta seurasi akuutti lankalaihis. Uutta lankaa ei saa ostaa kuin äärimmäisessä hädässä, turhat langat pitää myydä kirppiksellä tai antaa pois ja loput (myös jämälangat) pitää neuloa.

Harmaista ja keltaisista jämälangoista valmistui napeilla kiinnitettävä rinkulahuivi. Se on saanut inspiraatiota niin OK-kirjan lempilankahuivista kuin Brooklyn Tweedin Frieze-huivistakin.

Loin huiviin 45 silmukkaa ja neuloin 5 mm pyöröpuikolla noin 150 cm ainaoikein. Muutama kerros ennen loppua tein huiviin tasaisin välein napinlävet. Yksinkertaista ja helppoa siis. Tähän vuodenaikaan huivi on jo aivan liian kuuma ja muhkea, mutta ensi talvena se pääsee käyttöön. Nappien ansiosta huivin voi pukea vaikka kuinka monella eri tavalla, mutta itse pidän eniten kaksinkertaisesta rinkulasta. Tuossa yllä on muuten blogin historian ensimmäinen (ja toivottavasti viimeinen!) peilin kautta otettu omakuva.

10 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Hyvä idea, taidampa soveltaa omiin jämälankoihini.
Hienostihan tuo "selfie" on onnistunut, lisää vaan =)

Liina kirjoitti...

Törkeen hieno huivi! Ja oikein sujuva meitsiekin (teitsie?) että turha niitä kainostella.

Satu kirjoitti...

Hieno huivi! Mä suunnittelin samanlaista projektia, kun nelosen-vitosen puikoilla neulottavia merinovillojen jämiä on riittämiin, mutta en vaan ehtinyt. Ehkä sitten ensi talveksi?

Nasti kirjoitti...

Aah, keltaisen ja harmaan yhdistelmässä nyt vaan on sitä jotakin. Ihana!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Sude!

Kiitos Liina! Hyvä jos meitsietkin kelpaa :)

Kiitos Satu! Tämmöinen huivi on mitä parhain "aivot narikkaan" telkkarineule ja samalla saa tuhottua jämälankoja. Kun paksut langat loppuivat, yhdistin kaksi sukkalankavahvuista lankaa ja pääsin samaan tiheyteen.

Kiitos Nasti! Keltainen ja harmaa ovat mahtava pari.

Lotta kirjoitti...

Ihanan muhkea kauluri!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Lotta! Muhkea on oikein kuvaava adjektiivi tuosta huivista.

Elli ja Aura kirjoitti...

Keltainen ja harmaa on myös täällä mieleinen, ihana kauluri siis!

Vinkkinä että minun KAIKKI ylijäämälangat meinvät lankahamstereissa (FB-ryhmä) kaupan, joistain jopa tapeltiin. Ja aivan älyttömän ihanan vapauttava tunne saada lankavarastoa pienennettyä :D
Elli

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Elli! Pitääpäs kokeilla hamstereita jos vaikka saisi vähän varastoja kevennettyä, kiitos vinkistä!

Kaisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.