sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Auton penkinsuoja

Meillä on autossa turvaistuin jossa lapsi istuu selkä menosuuntaan. Muuten istuin on ollut aivan loistava, mutta nyt lapsen kengät rupeavat jo ylettämään auton penkin selkänojaan johon jää ikäviä kurajälkiä. Myös hiekat ja ravat lapsen kengänpohjista varisevat istuimen alla olevalle penkille. Tähän ongelmaan ratkaisuksi ompelin auton penkin selkänojaan suojuksen jossa on pohjalla kaukalo joka kerää kengistä varisevan lian talteen.

Suoja on ommeltu Ikean pallokuvioisesta vahakankaasta ja tummanharmaasta superpaksusta puuvillakankaasta. Tein suojaan kuminauhareunuksisen taskun lapsen leluille ja eväille. Suoja sidotaan kiinni takakontin suojakalteriin neljällä puuvillakankaasta ommellulla nauhalla.

Mietin suojukseen myös joko tarra- tai kuminauhakiinnitystä penkin päänojaan, mutta silloin suojusta olisi joko pitänyt kaventaa tai yläreunaa olisi pitänyt vahvistaa niin että kulmat eivät rupea lörpättämään. Valitsin pintamateriaaliksi vahakankaan, koska liat on helppo pyyhkiä siitä pois ja se ei kastu talvella lumesta. Jälkeenpäin ajateltuna, suojuksen olisi voinut tehdä myös kokonaan harmaasta puuvillasta, jolloin se olisi ehkä maastoutunut vähän paremmin tuohon penkin harmaaseen verhoiluun, mutta toisaalta, lapsi pitää varmasti enemmän värikkäästä pallokuosista.

Kokonaisuudessa olen tuohon suojukseen aivan hurjan tyytyväinen. Siitä tuli juuri sellainen kuin ajattelin, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys kun ompelee ilman kaavoja. Ompelujärjestys meni kerrankin nappiin ja jäljestä tuli riittävän siistiä.

2 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen ja taastusti kätevä!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Iida!