torstai 7. kesäkuuta 2012

Norsutunika

Muu elämä on vienyt kaiken ajan ja energian viime aikoina, joten pieni blogitauko oli paikallaan. Toivottavasti olette jaksaneet odottaa!

Tämän tunikan ompelin jo aikoja sitten, mutta kaula-aukko ei tahtonut onnistua millään. Minulla ei ollut oikean väristä resoria, joten jouduin käyttämään kaula-aukkoon trikoota ja sen pituuden arviointi oli tosi hankalaa. Lopulta tänään aamulla innostuin kaivamaan keskeneräisen tekeleen esille ja kanttasin kauluksen trikookaitaleella. Tunikan kaava on itse sovellettu Ottobre 6/2010 -lehden Villi Viikinki -paidasta. Käytännössä lisäsin malliin vähän pituutta ja levensin helmaa. Kankaat on tilattu Ikasyriltä.

Kuvausassistenttina toimii lapsen rakas uni- ja leikkikaveri Pauli-pupu, tai "Pablo" kuten lapsi itse pupuaan kutsuu.

Seuraavan postauksen tekemiseen ei toivottavasti mene ihan kuukautta. Täällä on valmiina ainakin ihan itselle neulottu villatakki(!) josta puuttuu vain napit ja joitakin pienempiä väkerryksiä jotka voisin myös esitellä teille kunhan saan kuvat otettua.

2 kommenttia:

rebale kirjoitti...

Ihania ideoita täällä. Minäkin ompelen Ottobren kaavoilla lapsilleni: on muutes mieleinen lehti. Mukava kuulla, että jollain toisellakin työ voi hautautua pitkäksi aikaa pienen vastoinkäymisen takia ja sitten kun sen jälleen löytää niin se valmistuu alta aikayksikön... =)

Kaisa kirjoitti...

Mukavaa kun jätit kommentin Rebale, kiitos!

Nuo Ottobren kaavat ovat juuri sopivan yksinkertaisia ja ohjeet tarpeeksi selkeitä ja tarkkoja, että minäkin osaan niillä ommella. Monien muiden lehtien ohjeita lukiessa menee sormi suuhun kun termistö on ihan outoa ja työvaiheita ohitetaan itsestäänselvyyksinä.