lauantai 10. toukokuuta 2014

Ruista jalkaan

Tuo pöljä otsikko yrittää kertoa, että olen neulonut Rye-nimiset villasukat (rye = ruis). Sukkaohje on osa ihanaa ja ilmaista Simple Collection - kokoelmaa, mihin on koottu yksinkertaisia, ja ainakin minun mielestäni aika tyylikkäitä neuleita aloittelijoille.

Ylitin itseni ja kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä neuloa kaksi sukkaa yhtäaikaa magic loop -tekniikalla. Tapa oli ihan kiva, mutta taidan silti pitää enemmän perinteisistä sukkapuikoista. Jouduin neulomaan 4 mm puikoilla että sain ohjeen 44 silmukalla aikuisen jalkaan sopivan sukan. Suuresta puikkokoosta johtuen sukat saattavat löystyä käytössä normaalia enemmän.

Muuten etenin ihan ohjeen mukaan, mutta kantalappuun tein taas kolmen silmukan ainaoikein-reunan, koska mielestäni se sopi hyvin tähän malliin. Lanka on Gjestalin Maija-lankaa, mutta paksumpi lanka (esimerkiksi Janne tai Seitsemän veljestä) olisi voinut olla järkevä valinta. Sukat ovat mielestäni kauniit ja ohje oli tosi yksityiskohtaisesti ja selkeästi kirjoitettu. Ohjeessa on kokoja aina vauvan sukista suuriin miesten sukkiin asti.

2 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Hei, ihanaa! On pitänyt käydä kiittämässä tästä linkkivinkistä, mutta silloin kun yritin, blogipostausta ei jostain syystä näkynyt. En tiedä miksi. Mutta nyt näkyy ja nyt voin sanoa, että iso kiitos kun vinkkasit näin mahtavasta ohjekokoelmasta!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Liina! Ne pipot ja villapaidatkin ovat niin kivoja että tekisi mieli ottaa puikoille!