maanantai 5. toukokuuta 2014

Pienet teelehdet

Kun kolmevuotias sai itse päättää uuden neuletakkinsa värin ja mallin, lopputulos on tällainen.

Malli on Melissa LeBarren Tiny tea leaves cardi -neuletakki josta on olemassa oma versionsa myös naisille ja vauvoille. Takki on neulottu Gjestalin Maija-langasta ja neulomisessa käytin 4 mm ja 5 mm pyöröjä ja hihoissa 4,5 mm sukkapuikkoja. Lankaa kului vähän yli kolme kerää.

Neuletakin ohje on tosi selkeä ja hyvin kirjoitettu. Takki valmistui nopsaan ja oli kaikin puolin kiva neuloa. Neljävuotiaan koko on sopiva 3,5-vuotiaalle ja vajaamittaiset hihat ovat tosi kätevät. Tärkeintä on tietysti se että lapsi rakastaa uutta takkiaan ja se on ollut päällä lähes jatkuvasti valmistumisensa jälkeen.

9 kommenttia:

Liina kirjoitti...

No jo vain on hieno. Olen tuota mallia itsekin ihastellut, paksuhko lanka vain vähän epäilyttää. Mutta eihän tuo yhtään liian paksulta näytä, ihanalta vain!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Liina! Lapsi ei ole ainakaan valittanut että takki olisi kuuma, vaikka hän on muuten aika "kuumaverinen". Toisaalta hän käyttäisi varmaan vaikka pilkkihaalaria jos se on vaaleanpunainen ja timanteilla tai prinsessoilla koristeltu... :)

Satu kirjoitti...

Onpas ihana takki! Menenkin oitis pidentämään listaa...

affen kirjoitti...

Onpas kolmivuotiaalla kehittynyt maku! Tai sitten kertoo jotain minun mausta, että olisin itse saattanut päätyä vastaavaan yhdistelmään ;)...

Sanna kirjoitti...

Ihastuttava! Neidillä on ehdottomasti hyvä maku! :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Satu! Suosittelen, hyvä ohje!

Kiitos affen! Harkitsen, kehtaisinko tehdä itsellenikin samanlaisen mutta ehkä kuitenkin harmaana :)

Kiitos Sanna!

Elli ja Aura kirjoitti...

Kaunis neuletakki ja jotenkin osaan kuvitella että meidän 4-vuotias tekisi aika samankaltaisia valintoja :D Tosin tämä äiti ottipa ja valitsi seuraavan mallin itse (edellisen tyttö sai valita).
Elli

P.S. Edelliseen postaukseen kommenttina että minä neulon kaiken pyöröpuikoilla, noin vuodesta 2008 lähtien, eli olen aivan pihalla sukkapuikkoasioissa.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Elli kommentista!
Minä olen vähän hitaasti lämpenevä ja vasta vähän aikaa sitten neuloin ensimmäiset sukat pyöröillä.

Henna kirjoitti...

Aivan ihana takki! Mullekin kelpais ;) Ja tosi suloinen tyttö :)