maanantai 12. toukokuuta 2014

Rusetteja

Uusimmassa Kotivinkki-lehdessä oli ohje rusetin ompeluun. Aloitin äitienpäivän aamuna, heti kakun syönnin jälkeen, ompelemaan ohjeen mukaan lapsille rusetteja että he olisivat tyylikkäinä äitienpäivälounaalla. Pikaiseksi aiottu projekti vaati lopulta parin tunnin näpertelyn, mutta lopputulos on mainio.

Esikoisen keltaisen rusetin remmin yhdistin renkaaksi kuminauhan palasen avulla, että se pysyy hyvin päässä ja pitää ylikasvaneen otsatukan pois silmiltä. Vihreässä rusetissa on tarranauha jolla rusetin saa kaulaan. Koska yksivuotias ei suostunut pitämään rusettia hetkeäkään kaulassaan, jouduin ottamaan kuvankin henkarin avulla.

Ohjeen mukaisessa rusetissa osat ovat irtonaiset, mutta käytännön syistä harsin käsin osaset kiinni toisiinsa. Molemmat pallokankaat ovat Eurokankaasta ostettuja. Pikaisen googletuksen perusteella netti on pullollaan vastaavanlaisia tutoriaaleja, eli nyt vain kaikki tekemään rusetteja!

4 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Hauskoja ovat! Itse ajattelin kaivaa ompelukoneen esille ja tehdä neidille prinsessahameen (kuinka vaikeaa se voi olla? Kuminauha yläreunaan ja jotain hörsellystä kiinni?) - ehkä voisin samalla tehdä vähän rusetteja.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Liina! Joo, ei se ole kovin vaikeaa. Parhaan liehuhelman saa jos tekee ison ympyrän jonka sisään leikkaa suunnilleen lapsen ympärysmitan kokoisen ympyrän. Lopuksi vain kuminauhaa tai resoria vyötärölle ja tietysti niitä rusetteja :)

Henna kirjoitti...

Ihanat rusetit!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Henna!