maanantai 15. marraskuuta 2010
Puolukkapiiras
Pidän todella paljon leipomisesta ja nyt viime viikkoina siihenkin puuhaan on ollut paljon aikaa. Tänään tartuin pakastimen ongelmamarjoihin, puolukoihin. Puolukat ovat hyviä ja terveellisiä, mutta aika kirpeän makuisia ja hankalia leivonnan kannalta. Muokkasin marjoille oman ohjeen Sirpa Talkan Tee hyvä kakku -kirjan puolukkaevään ohjeen pohjalta.
Kaisan puolukkapiiras
Voitele pieni uunivuoka (17x27) ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1/2 dl ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa
50 g margariinia
3 1/2 dl maitoa
Päälle:
3 dl puolukoita
2 rkl margariinia
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl ruokokidesokeria
Ohje:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja maito sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Lisää taikinan päälle puolukat. Sekoita kaurahiutaleet ja sula margariini ja ripottele seos puolukoiden päälle. Ripota päälle vielä ruokokidesokeria maun mukaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
7 kommenttia:
Onpa näppäränkuuloinen pohja. Sitä voisi kokeilla vaikka omenoidenkin kanssa. Puolukat ovat tosiaan kirpeitä, mutta varmaan tähän sopivia.
Puolukkaleipomuksista tuli mieleen ihana jouluinen maustekakku, johon tulee myös puolukkaa ja se sopiikin aivan mainiosti siihen! Jos et ole tähän ohjeeseen vielä tutustunut, niin suosittelen kokeilemaan, todella hyvää :) http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/355878/jouluinen-puolukka-maustekakku/
Arleena, kyllä tuo varmasti sopisi myös omenakuutioiden tai mustikoiden kanssa. Pohjan makeus toisaalta tasapainottaa puolukoiden kirpeyttä mukavasti.
Kiitos Paula ohjevinkistä! Pidän tosi paljon maustekakuista ja tuo vaikuttaa herkulliselta.
Kuulostaa hyvältä. Voiko spelttijauhoa ja ruokokidesokeria korvata jollain tavallisemmalla? Ettei tarvitsisi kaupasta kantaa semmoista, mitä ei mihinkään muuhun osaa käyttää.
Judiuni, spelttijauhot voi korvata joko ihan normaaleilla vehnäjauhoilla tai esimerkiksi täysjyvävehnäjauholla. Ruokokidesokerin sijaan taikinaan voi käyttää joko normaalia sokeria, fariinisokeria, lorauksen siirappia tai jopa hunajaa. Piirakan päälle voi ripotella tavallista sokeria tai fariinisokeria.
Kiitos ohjeesta! Tätä täytyy kokeilla, kun spelttiäkin löytyy kaapista. Pakkasen puolukkarasioista puhumattakaan!
Edellisen viestin kaulurit ovat myös kivoja.
Kiitos SatuK!
Toivottavasti pidät kakusta. Meidän kakku on jo melkein syöty :)
Lähetä kommentti