lauantai 1. helmikuuta 2014

Perunarieska

En ole aikoihin julkaissut mitään ruoka- tai leivontaohjeita, mutta ajattelin elvyttää tämän vanhan perinteen. Koska olen hyvin impulsiivinen leipuri, reseptini ovat yleensä helppoja, nopeita ja syntyvät kaapin aineksista soveltaen, eikä tämänkertainen ohje tee poikkeusta.


Perunarieska

Ainekset:
noin 3 dl perunamuusia
1 muna
1-2 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja (tai muita karkeampia jauhoja)
(ripaus suolaa)

Ohje:
Sekoita ainekset kulhossa, mutta älä vaivaa. Jauhojen ja suolan määrä riippuu perunamuusin koostumuksesta. Itse jätin suolan pois, koska haluan välttää lasten ruokavaliossa turhaa suolaa.
Taputtele taikina uunipellille kostutetuilla käsillä. Voit muotoilla taikinasta myös monta pientä rieskaa. Pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 275 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, mutta tarkkaile että rieska ei pääse palamaan.

Rieskat ovat loistava käyttökohde tähteeksi jääneelle muusille. Samalla periaatteella voi tehdä rieskaa myös puurosta. Tuore rieska on lasten suurinta herkkua (heti jäätelön jälkeen...). Nuorempikin pisteli monta palaa menemään ja sanoi "nam nam" kun halusi lisää.

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Rrrrakastan perunarieskaa, joten nam, kiitos ohjeesta!

KahviKaneli kirjoitti...

Sama täällä, perunarieskat rules!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Heidi ja KahviKaneli kommenteistanne!