lauantai 11. heinäkuuta 2015

Elsan neuletakki

Neljävuotiaan uusi lempiväri on jäänsininen, Frozen-elokuvan innoittamana tietysti. Lankalaatikossa sattui olemaan kaksi kerää turkoosia Sisua, eli juuri sopivasti pieneen kesätakkiin.

Ohje on ihan omasta päästä. Aloitin takin alahelmasta ja lisäsin hihasilmukat ennen raglan-kavennuksia, eli takki on täysin saumaton. Lopuksi poimin silmukat etureunoista ja hihansuista ja neuloin kapeat ainaoikein-reunukset. Hihansuiden silmukat poimin yläreunasta harvemmin, mikä teki hihoista kevyesti puhvimaiset. Niskaan tein korkeutta lyhennetyillä kerroksilla.

Tyyliin sopivat napit löytyivät Kokkolan Halpa-Hallista.

Puhvihihat ja kimallusnapit tuovat muuten yksinkertaiseen takkiin vähän jujua, ja takaavat että takki on käyttäjälleen mieluinen. Laatikkomainen malli on kesällä mukavan väljä eikä kiristä mistään. Tämä on ensimmäinen ihan omasta päästä tekemäni neulevaate (siis muu kuin sukka) ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen.

8 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Onpa se sievä! Meilläkin on yksi Flozen-fani, mutta vaaleanpunaisesta ei ole mihinkään luovuttu - haluaisin itsekin tehdä jotain turkoosia.

Näppärästi keksitty muuten tuo puhvihiha. Nerokasta!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Liina! Tuo puhvihiha onnistui ihan yli odotusten.

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Onpa kaunis villatakki. Ihana väri ja hieno malli!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Suvituulia!

Zophie kirjoitti...

Haluaisin haastaa sinut mukaan Liebster Award haasteeseen, jonka tarkoituksena on lisätä lukijoita muiden haasteeseen osallistuvien välityksellä. Lisätietoja löydät blogistani. Ystävällisin terveisin Pia Kavén aka Zophie, 50 Shades of Wool -blogista. Lisätietoja löydät blogipostauksestani http://50shadesofwool.blogspot.com/2015/08/liebster-award-haaste.html

Linda kirjoitti...

Beautiful! :)

Unknown kirjoitti...

Onpa suloinen. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

Terhi kirjoitti...

Ootko tehnyt neulehaalaria isoveljen paksuisesta langasta? Itselle pojat 5 ja 3 vuotta. Haluisin tehdä molemmille talveksi Novita wool alpaca langasta haalarit. Kaipailisin apua, kun ohjetta ei löydy.